Wat is een voorbereidingslijst en wat doe je ermee?

Een magazijnopdracht waarmee artikelen of orders verzameld en gereed gemaakt worden voor uitlevering.

Een voorbereidingslijst houdt bij welke stappen nog afgerond moet worden voor een order de deur uit kan. Hierop kun je vanuit een oogopzicht duidelijk zien welke artikelen of orders gereed gemaakt worden voor een uitlevering.

Een voorbereidingslijst kun je niet zelf aanmaken, maar deze worden gegenereerd vanuit de order module. Vanuit een voorbereidingslijst heb je de opties om deze te blokkeren, zodat altijd één medewerker een voorbereidingslijst behandeld en afwerkt.

Een voorbereidingslijst kan worden verwijderd als de verwerking van de artikelen in het magazijn niet meer nodig is.

Open overzicht voorbereidingslijsten

Om het overzicht van je orders binnen RentMagic te openen:

• Navigeer in het hoofdmenu naar Handel > Documenten > Voorbereidingslijsten.

Het overzicht van alle voorbereidingslijsten wordt nu geopend.

• Gebruik het filter om met een zoekwoord of selectie van een status een specifieke voorbereidingslijst te zoeken.

Nieuwe voorbereidingslijst

Als je een nieuwe voorbereidingslijst wilt toevoegen gebeurt dit vanuit de module order, in het details scherm. Je kunt van daaruit artikelen in één keer voorbereiden.

Tijdens het toevoegen van de artikelen op een voorbereidingslijst wordt een bestaande lijst aangevuld met de artikelen van de order, of er wordt een volledig nieuwe lijst gemaakt.

Een voorbereidingslijst kun je niet handmatig aanmaken of vullen, dit vindt plaats vanuit een order.

Klik hier voor meer informatie om een voorbereidinglijst aan te maken vanuit de order.

Voorbereidingslijst wijzigen

Om een voorbereidingslijst te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke voorbereidingslijst te zoeken.
  • Dubbelklik de voorbereidingslijst in het overzicht.
De details van de voorbereidingslijst wordt weergegeven.
  • Voer je wijzigingen door.
  • Klik op Opslaan in de actiebalk.

Het is mogelijk de voorbereidingslijst te vergrendelen. Dit gebeurt wanneer er onder Blokkade een vergrendelingsdatum wordt ingesteld. Vanuit de RentMagic Mobile app kan een blokkade ook zijn toegevoegd op een voorbereidingslijst.

Voorbereidingslijst verwijderen

Als een voorbereidingslijst niet meer gebruikt wordt en ook niet hoeft te worden verwerkt kan deze worden verwijderd. De artikelen die op de voorbereidingslijst klaar staan om te worden verwerkt worden als het ware weer vrijgegeven en vanuit de order zal de voorbereiding weer moeten worden geïnitieerd om de artikelen alsnog voor te bereiden op een later tijdstip.

Om een voorbereidingslijst te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke voorbereidingslijst te zoeken.
  • Selecteer de voorbereidingslijst in het overzicht.
  • Klik op Verwijderen in de actiebalk.
  • Bevestig de melding.

De voorbereidingslijst met alle bijbehorende informatie zal nu worden verwijderd uit RentMagic.

Voorbereidingslijst verwerken

Als een voorbereidingslijst is voltooid in het magazijn kan deze worden verwerkt in RentMagic. Het bijwerken van de voorbereidingslijst brengt de artikelen in een status om daadwerkelijk te kunnen leveren.

Om een voorbereidingslijst te verwerken:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke voorbereidingslijst te zoeken.
  • Dubbelklik de voorbereidingslijst in het overzicht.
De details van de voorbereidingslijst wordt weergegeven.
  • Klik op Verwerk voorbereidingslijst in de actiebalk.

Het overzicht van alle artikelen die op de voorbereidingslijst dienen te worden voorbereid wordt weergegeven.

• Serienummers toekennen via het veld Scan:
    • Via Scan is het mogelijk om serienummers te scannen of in te typen met het toetsenbord. Er wordt meteen een suggestie van de serienummers weergegeven.
    • Selecteer het serienummer of via een barcodescanner wordt het serienummer meteen toegevoegd op de artikellijst.
    • Controleer het veld Aantal voor te bereiden, Serienr., Opties en eventueel Locatie (mits je omgeving is ingesteld om met locaties te werken)
      • Plaats eventuele opmerkingen bij het veld Notities.
    • Serienummers toekennen via de artikellijst:
      • Als je serienummers handmatig wilt selecteren of de aantallen wilt invoeren voor artikelen zonder serienummers, selecteer dan de juiste waardes bij de velden Serienr., Aantal voor te bereiden, Aantal voorbereid en eventueel Locatie (mits je omgeving is ingesteld om met locaties te werken).
        Als je artikelen wilt voorbereiden zonder serienummer, dan is het belangrijk om het juiste aantal wat je hebt voorbereid in te vullen bij het veld Aantal voorbereid.
      • Plaats eventuele opmerkingen bij het veld Notities.
    • Herhaal voor meerdere artikelen of serienummers de handelingen.
    • Als je klaar bent met voorbereiden, klik op Opslaan in de actiebalk.

Automatisch worden de artikelen op de order bijgewerkt naar status klaar voor uitlevering.

De resterende artikelen die niet geselecteerd/voorbereid zijn zullen worden overgeslagen en op een later tijdstip kan de voorbereidingslijst voor een volgende keer geopend worden om verder te verwerken. Het is dus niet noodzakelijk om de voorbereidingslijst in z'n geheel te verwerken. Dit kan in meerdere etappes plaatsvinden.

Nadat de verwerking heeft plaatsgevonden wordt ook de status van de voorbereidinglijst bijgewerkt naar gesloten als alle artikelen zijn verwerkt. Als er nog artikelen niet verwerkt zijn, dan blijft de status op open.

Voorbereidingslijst sluiten

Nadat een voorbereidingslijst is verwerkt, maar er blijven nog steeds artikelen op staan die op dit moment niet voorbereid kunnen worden, dan kun je de voorbereidingslijst (voorlopig) sluiten. De artikelen worden dan vrijgegeven op de order en op een later tijdstip kun je een nieuwe voorbereidingslijst maken.

Om een voorbereidingslijst te sluiten:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke voorbereidingslijst te zoeken.
    • Dubbelklik de voorbereidingslijst in het overzicht.
    • Klik op Sluit voorbereidingslijst in de actiebalk.

De lijst zal worden gesloten en de resterende artikelen op de lijst worden terug vrijgegeven op de order.

Afdrukken

Je kunt een magazijnopdracht afdrukken voor magazijnmedewerkers. Op papier kan dan alles worden ingevoerd om dit na het uitvoeren van de magazijnopdracht alsnog te verwerken. Er kan dan nog wel een extra controle worden gedaan door de desbetreffende medewerker.

Om een voorbereidingslijst af te drukken:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke voorbereidingslijst te zoeken.
    • Dubbelklik de voorbereidingslijst in het overzicht.
    • Klik op Afdrukken in de actiebalk.

Het afdrukken dialoog wordt geopend.

• Selecteer het juiste Rapport type van het document wat je wilt afdrukken.
    • Indien nog niet het geval, selecteer bij Bestandstype de waarde Pdf.
    • Selecteer de gewenste Taal.
    • Klik vervolgens op Verzenden om de afdrukopdracht te starten.

Het document wordt gegenereerd en weergegeven.

• Om het document af te drukken (printen):
      • Klik op het afdrukken knopje  om het afdrukdialoog van de internet browser te starten.
      • Volg vervolgens de instructies op het scherm om het afdrukken te starten.
    • Om het document te exporteren naar PDF:
      • Klik op het download knopje  om het exportdialoog van de internetbrowser te starten.
      • Volg vervolgens de instructies op het scherm om het exporteren naar een lokaal bestand te starten.

Veldinformatie

Voorbereidingslijst

Identificatie en status van de voorbereidingslijst.

• Voorbereidingslijstnr.
      Het voorbereidingslijstnr is het unieke nummer wat een voorbereidingslijst krijgt, deze wordt automatisch gegenereerd.
    • Status
      De indicatie van de status van de voorbereidingslijst. Dit veld is niet handmatig aan te passen.
    • Notities
      Extra notities op de order.

Magazijn

Het magazijn waar de voorbereiding plaatsvindt.

• Magazijn
      Het magazijn waar de voorbereiding plaatsvindt.

Blokkade

Bij het verwerken van de voorbereidingslijst wordt er een tijdelijke blokkade geplaatst.

• Vergrendeld door
      De persoon door wie de voorbereidingslijst geblokkeerd is.
    • Vergrendeld op
      De datum van het blokkeren van de voorbereidingslijst.

Sidebar

• Aangemaakt door
      De gebruiker die de voorbereidingslijst heeft aangemaakt.
    • Bewerkt door
      De gebruiker die de voorbereidingslijst voor het laatst heeft bewerkt.
    • Aangemaakt op
      De datum waarop de voorbereidingslijst is aangemaakt.
    • Laatst bewerkt op
      De datum waarop de voorbereidingslijst voor het laatst is bewerkt