Wat is een pakbon precies?

Een pakbon of uitgiftebon is een document bijgevoegd bij goederen tijdens een levering.

Synoniemen: uitgiftebon, leverbon

Een pakbon is een document dat je meestuurt met een levering, waarop staat welke producten je op dat moment levert. Het wordt daarom ook wel een leveringsbon genoemd. Met een pakbon weet je als leverancier precies welke producten je moet leveren bij een bepaalde bestelling en de ontvanger kan controleren of alles geleverd is.

In het kader van verhuur (uitgiftebon) zou de pakbon kunnen worden gebruikt om te laten zien welke spullen er zijn gehuurd en wanneer deze weer terug ingenomen zouden moeten worden.

Op een order kunnen één of meerdere pakbonnen zijn aangemaakt. Voor een levering of deellevering wordt er een aparte pakbon aangemaakt.

Een pakbon kun je niet los maken, er dient altijd een order aan ten grondslag te liggen.

Meer informatie over pakbonnen bij orders.

Open overzicht pakbonnen

Om het overzicht van je pakbonnen binnen RentMagic te openen:

• Navigeer in het hoofdmenu naar Handel > Documenten > Pakbonnen.

Het overzicht van de pakbonnen wordt nu geopend.

• Gebruik het filter om met een zoekwoord of selectie van een status een specifieke pakbon te zoeken.

Pakbon openen of wijzigen

Je kunt een pakbon in details openen en eventueel wijzigen waar nodig.

Om een bestaande pakbon te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke pakbon te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende pakbon in het overzicht.

Het tabblad Algemeen wordt geopend met daarin het formulier van de geselecteerde pakbon.

• Selecteer het juiste tabblad waar je wijzigingen wilt doorvoeren.
  • Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren. De gegevens zijn direct actief.

Het is ook mogelijk om artikelen te wijzigen op de pakbon vanuit het tabblad Artikelen.

Pakbon verwijderen

Pakbonnen hoef je niet te verwijderen, want het is altijd handig om op een later tijdstip een pakbon nog te kunnen raadplegen. Mocht je een pakbon toch willen verwijderen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Om een pakbon te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke pakbon te zoeken.
  • Selecteer de pakbon in het overzicht.
  • Klik op Verwijderen in de actiebalk.
  • Bevestig de melding.

De pakbon met alle bijbehorende informatie zal nu worden verwijderd uit RentMagic.

Pakbon afdrukken of exporteren

Om een pakbon af te drukken:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke pakbon te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende pakbon in het overzicht.

Het tabblad Algemeen wordt geopend met daarin het formulier van de geselecteerde pakbon.

Het afdrukken dialoog wordt geopend.

• Selecteer het juiste Rapporttype van het document wat je wilt afdrukken.