Toegang tot je RentMagic omgeving

Je RentMagic omgeving is te bereiken via de webbrowser en is overal en altijd bereikbaar.

RentMagic is altijd en overal toegankelijk via je webbrowser, en is platformonafhankelijk. Het is dus mogelijk om vanaf alle apparaten met een webbrowser te verbinden, ook mobiele apparaten. De toegang tot het systeem is beveiligd via https, zodat de verbinding tussen je apparaat en de omgeving altijd versleuteld is. Als je omgeving in de cloud is aangemaakt, kun je via de toegestuurde link je omgeving openen. Als je de link niet meer hebt kun je deze terugvinden via het Infodatek Klantportaal.

Het adres van je omgeving ziet er normaal gesproken als volgt uit:

https://jouwomgeving.rentmagic.net

en voor de test- of acceptatie omgeving: https://jouwomgeving-test.rentmagic.net.

Je RentMagic omgeving openen

Om je RentMagic omgeving te openen:

• Open je webbrowser, bijvoorbeeld Google Chrome.
  • Typ het adres in van je omgeving zoals https://[jouwomgeving].rentmagic.net, waarbij [jouwomgeving] de naam van je omgeving is. Dit is vaak de naam van je organisatie. Als je deze naam niet meer weet, neem dan contact met ons op.
  • Klik op Enter.

De omgeving wordt geopend en het venster om in te loggen wordt vervolgens weergegeven en je kunt nu inloggen.

Let op: als je omgeving niet in de cloud is aangemaakt, maar op een server van je eigen organisatie dan werkt de toegang anders. Neem hiervoor contact op met je systeembeheerder.

Inloggen

• Vul de velden op het inlogvenster in. Selecteer ook de juiste taal, deze wordt gebruikt om de gebruikersinterface weer te geven.
  • Klik op Log in.

Als je gebruikersinformatie klopt, dan kom je in het RentMagic bureaublad.

Als je werkt met SSO (Single sign-on) of 2FA (twee factor authenticatie) dan zul je een extra veld te zien krijgen om in te voeren en ook eventueel een andere knop om in te loggen. Dit is afhankelijk van het type welke ingesteld is op je omgeving. Mocht je hierover vragen hebben kun je het beste contact opnemen met je beheerder.

Veldinformatie

• Taal
    Selecteer de taal zoals je RentMagic wilt openen. De volledige gebruikersinterface zal weergegeven worden in de taal die je selecteert. Als je de taal wilt wijzigen, zul je opnieuw moeten inloggen.
  • Gebruikersnaam
    Je gebruikersnaam (of e-mail adres) om in te loggen. Mocht je dit kwijt zijn vraag het aan je beheerder.
  • Wachtwoord
    Het bijbehorende wachtwoord van je gebruikersaccount.