Gegevensgeschiedenis gebruiken

Houd alle wijzigingen binnen RentMagic bij om je dossiers altijd compleet te houden.

Door gebruik te maken van gegevensgeschiedenis is het mogelijk om gegevens van belangrijke tabellen binnen RentMagic op te slaan en terug te zoeken als het nodig is. Je kunt de gegevensgeschiedenis gebruiken om wijzigingen op een later tijdstip terug te zoeken, maar ook als je per ongeluk iets verwijderd hebt. Prijswijzigingen terug kijken, oude adressen of contactpersonen opzoeken, het is allemaal mogelijk.

De gegevensgeschiedenis vind je door heel RentMagic terug en is te gebruiken als naslagwerk, alleen-lezen, maar het is niet mogelijk om gegevens van een eerder moment terug te plaatsen.

Tabellen waarop gegevensgeschiedenis ingeschakeld zijn herkenbaar door het volgende icoontje:

Gegevensgeschiedenis in overzichten

Indien de gegevensgeschiedenis is ingeschakeld voor de tabel is het mogelijk deze in te zien.

Om de gegevensgeschiedenis van de tabel te openen:

• Klik in de titelbalk rechtsboven op het gegevensgeschiedenis icoontje.

Alle nieuwe, gewijzigde en verwijderde informatie worden in het overzicht zichtbaar gemaakt per record.

• Gebruik het zoekfilter om met een zoekwoord specifiek naar een specifiek record of waarde te zoeken.
  • Dubbelklik de gevonden record om de details van de gegevensgeschiedenis in te zien.
De details van de gegevensgeschiedenis wordt geopend. Meer informatie hierover vind je hieronder in paragraaf gegevensgeschiedenis in details.

Zoekfilter overzichten

De gegevensgeschiedenis binnen een overzicht is vaak te groot en te onoverzichtelijk om door te bladeren. Het is dan noodzakelijk om de zoekfilter te gebruiken om de juiste record te zoeken.

De filters die gebruikt worden zijn:

• Type: Welk type mutatie er heeft plaatsgevonden voor de record.
    • Alle: Alle records, namelijk de bestaande en de verwijderde records.
    • Bestaande: Een overzicht van de bestaande records, dat zijn de records die niet verwijderd zijn.
    • Verwijderd: Een overzicht van de verwijderde records. Als een record in z'n geheel is verwijderd geweest vind je deze terug in het overzicht als deze filter geselecteerd is.
  • Zoeken: vrije zoekwoorden invoer om het overzicht van de records nog te verfijnen.

Veldinformatie

• Entiteit: De tabel waarop de wijziging (of verwijdering) heeft plaatsgevonden, in combinatie met de primaire sleutel.
  • Opvolgnummer: Nadat er een wijziging of verwijdering heeft plaatsgevonden wordt er een soort versienummer bijgehouden welke in te zien is om de volgorde door de gebruiker te kunnen bepalen.
  • Verwijderd: Als dit veld is ingeschakeld betreft het een verwijdering van het record. Het record zal in z'n geheel niet meer in het huidige overzicht voorkomen.
  • Laatst bewerkt op: Wanneer de wijziging of verwijdering heeft plaatsgevonden.
  • Laatst bewerkt door: De gebruiker die de mutatie heeft doorgevoerd.

Gegevensgeschiedenis in details

Vanuit een details formulier is het mogelijk om de gegevensgeschiedenis te openen. Je opent dan specifiek het overzicht van de wijzigingen die hebben plaatsgevonden op het record.

Om de gegevensgeschiedenis van het record te openen:

• Klik in de titelbalk rechtsboven op het gegevensgeschiedenis icoontje.

Het overzicht van de gegevensgeschiedenis van de desbetreffende record wordt geopend.

• Gebruik het zoekfilter om met een zoekwoord specifiek te zoeken naar een bepaalde wijziging.

De wijziging kan alleen-lezen worden geraadpleegd.

Zoekfilters details

De gegevensgeschiedenis is vaak al groot in omgevingen die al wat langer gebruikt worden. Het is dan noodzakelijk om filters te gebruiken om de juiste informatie op te zoeken.

De filters die gebruikt worden zijn:

• Periode van en t/m : hierbij kun je de wijzigingen zoeken tussen een bepaalde periode.
  • Mutatie type: welke mutatie type je specifiek wilt zoeken
    • Alle: Alle mutatietypes.
    • Huidige waarde: Om de huidige waardes van de record in te zien.
    • Nieuw: Alle waardes die ingevoerd zijn toen de record nieuw was.
    • Gewijzigd: Alle waardes die een wijziging/aanpassing betroffen.
    • Verwijderd: De waardes van het record op het moment dat het verwijderd is.
    • Gekoppeld: Als de waarde vanuit een gerelateerde tabel gekoppeld is aan de record.
    • Ontkoppeld: Als de waarde vanuit een gerelateerde tabel ontkoppeld (verwijderd) is van de record.
  • Gewijzigd veld: een overzicht van alle velden die voorkomen in de record. Hiermee is het mogelijk om eenvoudig een overzicht te tonen van alle wijzigingen op één veld.
  • Zoeken: vrije zoekwoorden invoer om het overzicht van de gegevensgeschiedenis nog te verfijnen.

Exporteren naar Excel

Het is mogelijk om de mutatielijst eenvoudig te exporteren naar Excel.

Om een export te maken naar Excel:

• Stel je filter op de juiste manier in.
  • Klik in de actiebalk op Exporteren naar Excel.

De informatie wordt geëxporteerd naar een Excelbestand. Binnen je browser zal het bestand gedownload worden.

• Dubbelklik het bestand binnen je internetbrowser om het bestand te openen (mits je Excel hebt geïnstalleerd).
De eerste twee kolommen in het bestand zijn sleutels van de wijzigingen. Deze kun je negeren.

Veldinformatie

• Laatst bewerkt op: Wanneer de mutatie heeft plaatsgevonden.
  • Gewijzigd door: De gebruiker die de mutatie heeft doorgevoerd.
  • Mutatie type: De mutatie type. Meer informatie zie zoekfilter informatie hierboven.
  • Gewijzigd veld: Welk veld in de mutatie is aangepast.
  • Oude waarde: De waarde van het veld voordat de mutatie heeft plaatsgevonden. Als de waarde leeg is betekend het dat de waarde voor de mutatie niet is ingevuld.
  • Nieuwe waarde: De waarde van het veld nadat de mutatie heeft plaatsgevonden.