Hoe open je de aangemaakte rapporten?

Rapporten zijn bedoeld om bijvoorbeeld statistieken en overzichten te genereren te gebruiken voor besprekingen of het informeren van klanten.

In de module rapporten kun je een rapport openen en vervolgens exporteren naar een PDF, Word of Excel bestand. RentMagic wordt voorzien van een aantal standaard rapporten maar het is ook mogelijk om eigen rapporten aan te maken in de module Rapportsjablonen.

Aangemaakte rapporten kunnen soms parameters of variabelen bevatten, deze worden weergegeven op het scherm tijdens het openen van het rapport.

Open overzicht rapporten

Om het overzicht van rapporten binnen RentMagic te openen:

• Navigeer in het hoofdmenu naar Informatie > Rapportage > Rapporten.

Het overzicht van van alle rapporten in het systeem wordt nu geopend.

Rapport openen

Om een rapport te openen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifiek rapport te zoeken.
  • Dubbelklik het desbetreffende rapport in het overzicht.

Het rapport formulier wordt geopend.

• Vul eventuele parameters in.
  • Klik op Genereer rapport om het rapport daadwerkelijk te generen.

Het rapport wordt nu direct gegenereerd en weergegeven op het scherm.

Het rapport verschijnt direct op het scherm en je kunt deze desgewenst afdrukken of exporteren (downloaden).

Rapport afdrukken

Om het geopende rapport binnen RentMagic af te drukken:

• Klik op het printer icoontje .
  • Volg de verdere instructies binnen het venster afdrukken in je internetbrowser.

Rapport exporteren

Om het geopende rapport binnen RentMagic te exporteren naar een losstaand bestand:

• Klik op het download icoontje .
  • Volg de verdere instructies binnen je internetbrowser om het document daadwerkelijk te exporteren naar een lokaal bestand.