Tabblad Artikeleigenschappen

Artikeleigenschappen zijn dynamische velden om je klant te informeren over de specificaties en extra informatie van het artikel.

Artikeleigenschappen worden gebruikt voor het bijhouden en projecteren van specificaties, of voor het samenstellen van een filter op RentMagic Shop. De eigenschappen worden aangemaakt op een artikelgroep en vervolgens kan bij een individueel artikel de waarde ervan ingevoerd worden. De artikelgroep zorgt voor de definitie van de eigenschapen en op het artikel kun je de waarde ervan invoeren.

Nieuwe eigenschap

Om een nieuwe artikeleigenschap aan te maken:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van een nieuwe eigenschap wordt weergegeven.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in. Kijk hieronder bij Veldinformatie voor meer informatie over de velden.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan. De overige tabbladen worden daarna ook weergegeven. Doorloop deze allemaal om de informatie van de artikeleigenschap zo nauwkeurig mogelijk te maken. In ieder tabblad kun je afzonderlijk de handleiding openen.

De eigenschap is aangemaakt en kan worden gebruikt op de individuele artikelen.

Eigenschap wijzigen

Je kunt een eigenschap wijzigen. Let er wel op als er al veel artikelen gebruik maken van de eigenschap dat deze allemaal gewijzigd worden.

Om een bestaande eigenschap te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke eigenschap te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende eigenschap in het overzicht.

Het tabblad Algemeen wordt geopend met daarin het formulier van de geselecteerde eigenschap.

• Selecteer het juiste tabblad waar je wijzigingen wilt doorvoeren.
  • Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren. De gegevens zijn direct actief.

Eigenschap verwijderen

Om een eigenschap te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke eigenschap te zoeken.
  • Dubbelklik de eigenschap.

Het tabblad Algemeen wordt geopend met daarin het formulier van de geselecteerde eigenschap.

• Klik op Verwijderen in de actiebalk.
  • Bevestig de melding.

De eigenschap wordt direct uit het systeem verwijderd.

Subtabblad Algemeen

Eigenschap

Identificatie en soort eigenschap.
  • Veldomschrijving
    De omschrijving van het dynamische veld. Deze omschrijving komt ook naar voren bij de invoer in het artikel scherm.
  • Veldtype
    Het soort veld, te kiezen uit:
    • Checkbox: een selectiebox die in- of uitgeschakeld kan worden
    • Datum: een veld om een datum in te vullen.
    • Keuzelijst: een uitklapveld waarbij een keuze gemaakt moet worden van één van de voor gedefinieerde waardes.
    • Tekst: een vrije tekst invoer.
  • Verplicht in te vullen veld
    Aanduiding of het veld verplicht is tijdens de invoer op het artikel.

Subtabblad Lijstwaardes

Het subtabblad Lijstwaardes wordt zichtbaar voor artikeleigenschappen met het type Keuzelijst. De lijstwaardes kunnen in dit tabblad worden aangemaakt.

Nieuwe lijstwaarde

Om een nieuwe lijstwaarde aan te maken:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van een nieuwe lijstwaarde wordt weergegeven.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in:
    • Veld Waarde: dit wordt een te selecteren waarde in de lijst. Lijstwaardes zijn ook te vertalen.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

De lijstwaarde is aangemaakt en kan worden gebruikt.

Lijstwaarde wijzigen

Je kunt een lijstwaarde van een eigenschap wijzigen.

Om een bestaande lijstwaarde te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke lijstwaarde te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende lijstwaarde in het overzicht.

Het tabblad Algemeen wordt geopend met daarin het formulier van de geselecteerde lijstwaarde.

• Selecteer het juiste tabblad waar je wijzigingen wilt doorvoeren.
  • Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren. De gegevens zijn direct actief.

Lijstwaarde verwijderen

Om een lijstwaarde te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke lijstwaarde te zoeken.
  • Dubbelklik de lijstwaarde.

Het tabblad Algemeen wordt geopend met daarin het formulier van de geselecteerde lijstwaarde.

• Klik op Verwijderen in de actiebalk.
  • Bevestig de melding.

De lijstwaarde wordt direct uit het systeem verwijderd.

Subtabblad Vertalingen

Nieuwe vertaling

Om een nieuwe vertaling aan te maken van de eigenschap:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van een nieuwe vertaling wordt weergegeven. In het overzicht zie je alle velden die gebruikt kunnen worden om weer te geven in documenten en op een frontend, bijvoorbeeld RentMagic Shop.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

De vertaling is aangemaakt en deze kan direct gebruikt worden op rapporten of RentMagic Shop.

Vertaling wijzigen

Om een bestaande vertaling te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke vertaling te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende vertaling in het overzicht.

Het formulier van de vertaling wordt geopend.

• Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren.

De gegevens zijn direct actief op rapporten of RentMagic Shop.

Vertaling verwijderen

Een bestaande vertaling welke niet meer gebruikt wordt kun je verwijderen.

Om een vertaling te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke vertaling te zoeken.
  • Selecteer de vertaling in het overzicht.
  • Klik op Verwijderen in de actiebalk.
  • Bevestig de melding.

De vertaling wordt per direct verwijderd uit het systeem en is niet meer actief op een rapport of RentMagic Shop.