Tabblad Klantgroep artikelen

Maakt eenvoudig artikelassortimenten voor specifieke klanten of klantgroepen.

Je kunt binnen RentMagic werken met klantassortimenten. Deze assortimenten worden aangemaakt op basis van een klantgroep. Dat betekend dat je een artikel beschikbaar kunt maken voor een bepaalde klantgroep en dat andere klantgroepen deze dan niet zien. Het mechanisme werkt op dezelfde manier als Magazijnen.

Als je meer dan één klantgroep aanmaakt in dit tabblad betekent het dat alle klantgroepen die niet worden aangemaakt, dat het artikel daar dan ook niet zichtbaar is. Stel dat je voor een artikel één klantgroep wilt uitsluiten, dan zul je alle andere klantgroepen moeten aanmaken in dit tabblad.

Klantgroep koppelen

Om een klantgroep te koppelen:

• Klik in de actiebalk op Koppelen.
  • Selecteer bij Klantgroep de juiste klantgroep die je wilt koppelen aan het artikel.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

De klantgroep is gekoppeld en direct actief.

Klantgroep ontkoppelen

Je kunt een klantgroep ontkoppelen aan het geselecteerde artikel als je deze niet langer beschikbaar wilt stellen.

Om een klantgroep te ontkoppelen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke klantgroep te zoeken.
  • Selecteer de desbetreffende klantgroep.
  • Klik in de actiebalk op Ontkoppelen om de klantgroep te ontkoppelen van het artikel.

De klantgroep is per direct ontkoppeld.

Artikel

Het artikel wat in het assortiment voor de klantgroep komt.

• Artikel
    Het unieke artikel wat gekoppeld dient te worden.

Klantgroep

De klantgroep die het artikel in het assortiment krijgt.

• Klantgroep
    De klantgroep die gekoppeld dient te worden.