Tabblad Verhuurperiodes

Bepaal de juiste prijs per periode door verhuurperiodes in te stellen op een artikel.

Meer algemene informatie over de verhuurperiodes is te vinden op: Wat zijn verhuurperiodes en prijzen?

Alle ingestelde verhuurperiodes kunnen gebruikt worden om per individueel artikel een prijs weer te geven.

Nieuwe verhuurperiode

Om een nieuwe verhuurperiode aan te maken:

• Klik in de actiebalk op Nieuw.
  • Vul het volledige formulier zo compleet mogelijk.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

De nieuwe verhuurperiode is aangemaakt en bij het selecteren van het artikel op een order zal de nieuwe verhuurperiode ook worden gebruikt voor de prijsberekening.

Verhuurperiode wijzigen

Om een verhuurperiode te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke verhuurperiode te zoeken.
  • Dubbelklik de verhuurperiode in het overzicht.
  • Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren.

De gegevens zijn direct van kracht. De verhuurperiodes die nu gewijzigd is zorgt er nog niet altijd direct voor dat alle gekoppelde informatie ook bijgewerkt wordt. Openstaande orders en dergelijke zullen handmatig moeten worden gecontroleerd en eventueel worden aangepast.

Verhuurperiode verwijderen

Je kunt een verhuurperiode verwijderen als deze niet meer gebruikt wordt op het artikel. Wees wel voorzichtig met het verwijderen van verhuurperiodes omdat dit invloed heeft op de prijsberekeningen in het systeem.

Om een verhuurperiode te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke verhuurperiode te zoeken.
  • Selecteer de verhuurperiode in het overzicht.