Wat is een optie op een artikel?

Opties zijn configuraties, accessoires of aanduidpunten die van belang zijn in het orderverwerkingsproces.

Opties worden generiek aangemaakt binnen RentMagic en zijn op artikelen toe te kennen. Opties zijn alleen maar indicatief en kunnen worden gebruikt voor medewerkers om iets aan te duiden tijdens het handelsproces. Een optie kan worden gebruikt om een configuratie te gebruiken voor een apparaat. Of een optie kan een accessoire zijn zodat je deze niet vergeet tijdens het proces voorbereiden.

Open overzicht opties

Om het overzicht van de opties binnen RentMagic te openen:

• Navigeer in het hoofdmenu naar Artikelen > Basisgegevens > Opties.

Het overzicht van de opties wordt nu geopend.

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke optie te zoeken.

Om een nieuwe optie aan te maken:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van een nieuwe optie wordt weergegeven. Deze informatie komt overeen met het tabblad Algemeen bij een bestaande optie.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in. Kijk bij tabblad Algemeen voor meer informatie over de velden.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

De optie is aangemaakt en kan worden gebruikt.

Nieuwe optie

Je kunt een optie aanmaken als je er één nodig hebt. De optie die je aanmaakt moet uniek zijn en is na het aanmaken te gebruiken tijdens het handelsproces.

Om een nieuwe optie aan te maken:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van een nieuwe optie wordt weergegeven. Deze informatie komt overeen met het tabblad Algemeen bij een bestaande optie.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in. Kijk bij tabblad Algemeen voor meer informatie over de velden.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan. De overige tabbladen worden daarna ook weergegeven. Doorloop deze allemaal om de informatie van het artikel zo nauwkeurig mogelijk te maken. In ieder tabblad kun je afzonderlijk de handleiding openen.

De optie is aangemaakt en kan worden gebruikt.

Optie wijzigen

Je kunt een optie wijzigen maar de reeds bestaande gebruikte opties tijdens het handelsproces blijven gehandhaafd.

Om een bestaande optie te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke optie te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende optie in het overzicht.

Het tabblad Algemeen wordt geopend met daarin het formulier van de geselecteerde optie.

• Selecteer het juiste tabblad waar je wijzigingen wilt doorvoeren.
  • Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren. De gegevens zijn direct actief.

Optie verwijderen

Als een optie niet meer wordt gebruikt op een artikel dan kan deze worden verwijderd.

Om een optie te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke optie te zoeken.
  • Dubbelklik de optie.

Het tabblad Algemeen wordt geopend met daarin het formulier van de geselecteerde optie.