Wat is een verhuur- of verkoopeenheid?

Een verhuur- of verkoopeenheid is de verpakkingseenheid tijdens het handelsproces.

Het is dus artikeleenheid waarmee je wilt werken tijdens het uitgaande proces. Je kunt daarbij denken aan eenheden zoals:

• Per stuk
  • Per paar
  • Per 10 stuks
  • Per doos

Open overzicht eenheden

Om het overzicht van de verhuur- of verkoopeenheden binnen RentMagic te openen:

• Navigeer in het hoofdmenu naar Artikelen > Basisgegevens > Verhuur-/verkoopeenheden.

Het overzicht van de verhuur- of verkoopeenheden wordt nu geopend.

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke eenheid te zoeken.

Nieuwe eenheid

Je kunt een eenheid aanmaken als je er één nodig hebt. De eenheid die je aanmaakt moet uniek zijn en is tevens de identificatie voor de eenheid die je selecteert op een artikel.

Om een nieuwe eenheid aan te maken:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.
  • Vul het formulier zo compleet mogelijk in.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan

De eenheid is aangemaakt en kan worden gebruikt.

Eenheid wijzigen

Het eenheid detailscherm wordt dan geopend en je kunt daar je wijzigingen doorvoeren.

Je kunt een eenheid wijzigen maar zorg wel voor dat de eenheid als zodanig hetzelfde blijft, immers de selectie van eenheden op de reeds bestaande artikelen worden mee gewijzigd. Wijzig dus niet iets ‘per paar’ naar ‘per rol’ als je de eenheid ‘per paar’ al gebruikt hebt bij bestaande artikelen. Want dat zou betekenen dat de artikelen de nieuwe eenheid krijgen.

Om een bestaande eenheid te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke eenheid te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende eenheid in het overzicht.

Het formulier van de eenheid wordt geopend.

• Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren.

De eenheid wordt aangepast in RentMagic.

Eenheid verwijderen

Als je een eenheid te weinig of nooit gebruikt kun je deze verwijderen. Let er wel op dat deze niet meer gekoppeld staan aan de bestaande artikelen. Als dit niet het geval is kun je de eenheid op een veilige manier verwijderen.

Om een eenheid te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke eenheid te zoeken.
  • Selecteer de eenheid in het overzicht.
  • Bevestig de melding.

De eenheid wordt per direct verwijderd uit het systeem.