Tabblad Klantgroepsamenstellingen

Te gebruiken voor het instellen van een assortiment voor klantgroepen. Je kunt bepaalde samenstellingen van artikelen koppelen aan een klantengroep om deze te presenteren.

Het is mogelijk om specifieke samenstellingen van artikelen alleen beschikbaar te maken voor een selectie van klantgroepen. Dit beperkt zich niet tot alleen klanten. Ook is het mogelijk voor één specifieke klant een assortiment te behouden in de verhuurvloot door voor deze ene klant een aparte klantgroep op te zetten.

Samenstelling koppelen

Om een samenstelling van artikelen te koppelen aan de klantgroep:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Koppelen.

Het details formulier voor het koppelen van een samenstelling wordt weergegeven.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in. Het veld klantgroep is al ingesteld vanuit het vorige overzicht.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

De samenstelling van artikelen is per direct gekoppeld aan de klantgroep.

Samenstelling ontkoppelen

Een bestaande samenstelling welke niet meer gekoppeld hoeft te zijn aan een klantgroep kun je ontkoppelen.

Om een samenstelling te ontkoppelen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke samenstelling te zoeken.
  • Selecteer de samenstelling in het overzicht.
  • Klik op Ontkoppelen in de actiebalk.
  • Bevestig de melding.

De samenstelling wordt per direct ontkoppeld (verwijderd) van de klantgroep.

Veldinformatie

Samenstelling

De samenstelling welke in het assortiment voor de klantgroep komt.

• Samenstellingnr.
    Selecteer een samenstelling welke gekoppeld moet worden aan de reeds geselecteerde klantgroep.

Klantgroep

De klantgroep die de samenstelling in het assortiment krijgt.

• Klantgroep
    De reeds geselecteerde klantgroep. Dit veld wordt automatisch ingevuld vanuit het klantgroep details scherm.