Automatische processen

Processen die automatisch gestart worden zonder gebruikersinteractie.

Automatische processen helpen je met het inrichten van processen die gedurende het proces automatisch verricht moeten worden door het systeem. Als gebruiker hoef je naar deze processen niet om te kijken, omdat ze op de achtergrond verwerkt worden.

Je kunt automatische processen gebruiken voor het versturen van e-mails of het bijwerken of aanpassen van data. Het inrichten van automatische processen is bedoeld voor (technische) beheerders of consultants. Wees zorgvuldig en voorzichtig met het gebruik van deze module.

Instellen van een proces van het type Database primaire sleutel.

Deze instelling is bedoeld voor processen die een handeling dient uit te voeren voor één of meerdere primaire sleutels. De database query genereert een lijst van primaire sleutels. Deze lijst van primaire sleutels kunnen worden gebruikt die als resultaat teruggegeven worden in de query. De resultaten kunnen worden verwerkt in de vorm van het versturen van een e-mail of voor het aanpassen van gegevens in de database. Nadat het automatisch proces een handeling van een primaire sleutel heeft uitgevoerd, zal deze niet herhaald worden voor dezelfde primaire sleutel. Het bijwerken van een statusveld of iets dergelijks is dus niet nodig.

Database conditie waarde

De database conditie die ingevoerd wordt dient als uitvoerwaarde waar (true) te krijgen om de actie ten uitvoer te brengen. Iedere keer als de database conditie geldt zal het automatische proces de uitvoer verwerken. Dit in tegenstelling tot het type Database primaire sleutel.

Open overzicht automatische processen

Om het overzicht van alle automatische processen binnen RentMagic te openen:

• Navigeer in het hoofdmenu naar Instellingen > SysteemAutomatische processen.

Het overzicht van de processen wordt nu geopend.

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifiek proces te zoeken.

Nieuw automatisch proces

Om een nieuw automatisch proces aan te maken:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van het nieuwe proces wordt weergegeven. Deze informatie komt overeen met het tabblad Algemeen bij een bestaand proces.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in. Kijk bij tabblad Algemeen voor meer informatie over de velden.
    • Klik in de actiebalk op Opslaan. De overige tabbladen worden daarna ook weergegeven. Doorloop deze allemaal om de informatie van het automatische proces zo nauwkeurig mogelijk te maken. In ieder tabblad kun je afzonderlijk de handleiding openen.

Automatisch proces wijzigen

Let goed op tijdens het wijzigen van een automatisch proces. Dit kan invloed hebben op de werking van het systeem.

Om een bestaand automatisch proces te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifiek proces te zoeken.
    • Dubbelklik het desbetreffende automatische proces in het overzicht.

Het tabblad Algemeen wordt geopend met daarin het formulier van het geselecteerde automatische proces.

• Selecteer het juiste tabblad waar je wijzigingen wilt doorvoeren.
    • Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
    • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren.

De gegevens zijn direct actief.

Automatische proces verwijderen

Als je een automatische proces niet langer wilt gebruiken kun je deze verwijderen.

Om een automatisch proces te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een automatisch proces te zoeken.
    • Selecteer het proces in het overzicht.
    • Bevestig de melding.

Het automatische proces is niet langer actief.