Wat zijn e-mail sjablonen?

De opmaak van je e-mail inhoud.

Het instellen van e-mail sjablonen is van cruciaal belang als je e-mails gaat versturen vanuit RentMagic. De sjablonen zorgen voor de juiste lay-out van de e-mails die verstuurd worden. Omdat je de e-mail verstuurt naar je klanten, is het belangrijk dat de opbouw van de e-mail er goed uit ziet. Zorg dus voor een goede instelling van het sjabloon en test het vooraf goed. Het systeem kan op verschillende momenten e-mails versturen, zoals bijvoorbeeld het versturen van een orderbevestiging.

Open overzicht e-mailsjablonen

Om het overzicht van de sjablonen binnen RentMagic te openen:

• Navigeer in het hoofdmenu naar Instellingen > Rapportage en e-mail > E-mailsjablonen.

Het overzicht van de sjablonen wordt nu geopend.

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifiek sjabloon te zoeken.

Nieuw e-mailsjabloon

Een e-mailsjabloon gebruik je voor het versturen van e-mail vanuit RentMagic. Hetzij geautomatiseerde e-mails, hetzij e-mails die je manueel verstuurd vanuit modules. Vul de informatie voor het aanmaken van een e-mailsjabloon zo compleet mogelijk in.

Om een nieuw sjabloon aan te maken:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van een nieuw e-mailsjabloon wordt weergegeven.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in. Kijk bij veldinformatie voor meer informatie over de velden.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

Het sjabloon is opgeslagen en kan direct worden gebruikt.

E-mailsjabloon wijzigen

Om een e-mailsjabloon te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifiek e-mailsjabloon te zoeken.
  • Dubbelklik het desbetreffende sjabloon in het overzicht.

Het details formulier van het sjabloon wordt geopend met daarin alle informatie.

• Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren.
De gegevens zijn direct actief.
  • Verstuur een e-mail naar jezelf met het geselecteerde e-mailsjabloon voor een controle van de opmaak (o.a. in HTML).

Veldinformatie

E-mail sjabloon informatie

Algemene informatie van het e-mailsjabloon te gebruiken in RentMagic.

• Sjabloon naam
    De naam (code) van het e-mail sjabloon.
  • Omschrijving
    Een beschrijving van het e-mail sjabloon.

Proces

Instellingen waar de e-mail binnen het proces gebruikt wordt.

• Bijhorend proces document
    Het documenttype waarop het sjabloon betrekking heeft.

Inhoud

De samenstelling en inhoud van de te versturen e-mails.

• E-mail onderwerp
    Het onderwerp van de e-mail. Deze tekst verschijnt in het onderwerp veld in de e-mail zelf.
  • E-mail inhoud
    De inhoud van het e-mailsjabloon, oftewel de tekst/body van de e-mail. In dit veld kan ook HTML code gebruikt worden.