Alles over systeeminstellingen

Met de systeeminstellingen zorg je voor het juiste werkproces en de beste ervaring voor je gebruikers.

In de module systeeminstellingen is het mogelijk om de basisinstellingen binnen RentMagic aan te passen. De instellingen zijn gecategoriseerd. Het is niet gebruikelijk om de instellingen zomaar te veranderen, het is belangrijk om goed te begrijpen welke instellingen je veranderd. Tijdens het gebruik van deze module is het belangrijk dat iedereen is uitgelogd en dat je de enige nog bent in het systeem. Immers door een systeeminstellingen te wijzigen is het mogelijk dat alle openstaande modules in een keer worden gesloten. Dit hoeft niet direct te leiden tot dataverlies, maar het kan wel als storend worden ervaren. Zelf dien je er ook voor te zorgen dat alle andere modules zijn afgesloten.

Let op: de volgorde van de instellingen kan afwijken, je kunt het beste even zoeken naar een systeeminstelling met de zoekmogelijkheden van je browser.

Open overzicht systeeminstellingen

Om het overzicht van de artikelen binnen RentMagic te openen:

• Navigeer in het hoofdmenu naar Instellingen > Systeem > Systeeminstellingen.

Het overzicht van de systeeminstellingen wordt nu geopend.

Instelling wijzigen

Je kunt een instelling wijzigen door een waarde aan te passen van de desbetreffende systeeminstelling.

Om een instelling te wijzigen:

• Selecteer één van de rubrieken waarin je de instelling wilt zoeken.
  • Wijzig de waarde van de instelling.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren.
De gegevens zijn direct actief.

Rubrieken

De systeeminstellingen bestaan uit enkele rubrieken, namelijk:

• Systeem
        Instellingen en configuratie voor het algemene gebruik en weergave.
      • Gebruikers
        Optimaal gebruikersgemak om dagelijks te werken in RentMagic.
      • Serienummers
        Instellingen voor de unieke exemplaren in het artikelbestand.
      • Handel
        Instellingen voor de verhuurprocessen en alle andere manieren van handel.
      • Einde-huur bonnen
        Fine tune retour, innames en beëindigende verhuur.
      • Facturatie
        Stel je manier van factureren in.
      • Financieel
        Instellingen voor een optimaal financieel resultaat.
      • Magazijn en voorraad
        Voorraad- en magazijnbeheer voor een optimale logistiek.
      • Integratie en publicatie
        Communicatie en publicatie instellingen buiten RentMagic zelf.
      • E-mail
        Serverinstellingen voor uitgaande e-mail.
      • Services
        Diensten en rapportage instellingen.
      • Shop
        Standaard instellingen voor RentMagic Shop front-end.
      • SAML
        Instellingen voor Single Sign On.