Facturatie

Stel je manier van factureren in.

Veldinformatie

Facturatie

Zorgen dat de klanten op de juiste manier gefactureerd worden.
  • Factuurlayout groeperen op informatieveld
    De verzameling of splitsing van orders die toegepast moet worden tijdens het facturatieproces voor een klant. Hiermee kan de vulling van de factuur worden aangepast en naar gelang van de wens van de klant worden verzonden. Er kan o.a. een verzameling gemaakt worden van verschillende orders met hetzelfde contractnr., referentie of transactietype.
  • Minimum aantal dagen voor herhaling weergave op facturatielijst (verouderd - instelling komt te vervallen)
    Als een klant gefactureerd is, hoe lang het duurt voordat dezelfde klant weer gefactureerd wordt.
  • Facturatie periode
    De facturatie periode binnen de systeeminstellingen zorgt voor de standaard periode die wordt gehanteerd voor zowel vooruit facturatie als achteraf facturatie. Dit veld dient te worden combineert met Periode aantal. Deze instelling kan worden overschreven op de klant, als de manier van factureren van de klant afwijkt t.o.v. de standaard manier van factureren.
  • Periode aantal
    Het aantal periodes wat wordt gebruik voor de standaard periode facturatie voor zowel vooruit facturatie als achteraf facturatie. Deze instelling kan worden overschreven op de klant, als de manier van factureren van de klant afwijkt t.o.v. de standaard manier van factureren.
  • Klant eerst factureren voor uitlevering mag plaatsvinden (verouderd - instelling komt te vervallen)
    Als een levering dient plaats te vinden maar er moet eerst betaald worden bijvoorbeeld, dan dient er in sommige gevallen ook eerst een factuur gegenereerd te worden.
  • Nieuwe periode's automatisch gebruiken voor facturatie
    Onder constructie.
  • Eerder gefactureerde bedrag niet meerekenen
    Onder constructie.
  • Gesloten orderregels niet individueel factureren
    Onder constructie.

Credit

Correcties doorvoeren tijdens het facturatieproces.
  • Crediteer bij een restant van de vrije tellerwaarde op een order
    Als er tijdens een einde-huur nog een restant is van de tellerwaarde is het mogelijk om deze in mindering te brengen op de laatste factuur.