Wat kun je met de RentMagic Box?

De RentMagic Box is de ideale aanvulling op je magazijn voor onbemande uitgifte en inname als het nodig is.

De RentMagic Box kan op verschillende manieren worden gebruikt. Afhankelijk van de gewenste situatie is deze te configureren op de manier welke het beste uitkomt voor jouw organisatie.

Pickup-and-return

Een veel gebruikte toepassing in de hedendaags consumentenmarkt met de ontwikkelingen van de laatste jaren, maar ook prima toe te passen in de industrie en andere sectoren.

Een order kan worden uitgeleverd via de RentMagic Box, zodat het tijdstip van uitgifte en inname bepaald kan worden door de besteller zelf. Op grotere sites is dit een ideale situatie omdat het niet altijd te voorspellen is wanneer iemand ergens is. De supplier zorgt ervoor dat de materialen van de order geplaatst worden in de Box en de besteller kan het afhalen wanneer het hem of haar het beste uitkomt. Dit geldt ook weer voor het retourneren van de materialen.

Ideaal:

• voor grote organisaties met personeel in verschillende shifts waarbij logistiek een uitdaging is
  • als aanvulling op een centraal magazijn waarbij neven magazijnen over de site kunnen worden uitgesmeerd.

Klik hier voor meer uitleg over de werking van pickup-and-return.

Rent-out-of-the-Box

Het beste te vergelijken met een vending systeem, waarbij de materialen al vooraf in de RentMagic Box geplaatst zijn, welke door de besteller direct kunnen worden besteld. Dit kan via een mobiele app of via de interface van de Box zelf, mits de besteller geautoriseerd is. Ook voor Rent-out-of-the-Box geldt dat het retourneren op een zelfde manier werkt.

Ideaal voor:

• het verschaffen van noodzakelijke voorraad op sites waar geen magazijn aanwezig is
  • extra noodzakelijke voorraad op momenten dat er geen magazijnpersoneel aanwezig is

Klik hier voor meer uitleg over de werking van Rent-out-of-the-Box

Standalone

Een volledig offline modus waarbij het mogelijk is om de RentMagic te gebruiken voor meerdere doeleinden. Iedere lockerdeur heeft meerdere QR toegangscodes welke vanuit RentMagic verleend kunnen worden aan bestellers. Hierdoor is het mogelijk om de kast offline te bedienen en het is niet noodzakelijk de kast online te brengen. Een groot voordeel in omgevingen waar controle een absolute must is en waar het lastig is om een internet verbinding te krijgen.

Ideaal voor:

• organisaties waar een slechte of geen internet verbinding voor handen is.
  • totaal gecontroleerde omgevingen waarbij de toegang tot de Box op verzoek plaatsvindt.
  • pickup-and-return situaties.

Return-and-services

In sommige situaties is het makkelijk dat materialen, eenvoudig ingeleverd kunnen worden voor het kunnen doen van een service. Denk daarbij aan kleding die gewassen moet worden, of apparatuur die gecertificeerd moeten worden. Vanuit RentMagic wordt een bericht opgemaakt dat de service uitgevoerd dient te worden en via de RentMagic Box kan een persoon zijn of haar materiaal tijdelijk inleveren. Een service monteur kan dan op een ander tijdstip de materialen innemen en de dienst uitvoeren. Uiteraard kan naderhand het materiaal weer uitgegeven worden via de Box.

Ideaal voor:

• grotere sites voor het verzamelen van materialen zonder daar met iedereen individueel voor te hoeven afspreken.
  • het verschaffen van tijdelijk andere materialen welke vooraf klaargelegd kunnen worden.

Klik hier voor meer uitleg over de werking van Return-and-services.