Tabblad Vervangen artikelen

Serienummers die vervangen zijn op actieve orders vanwege defect of service.

Tijdens de vervanging kan naast het serienummer ook het artikel vervangen zijn. Indien een artikel of serienummer vervangen is op een actieve order dan kun je dit terug zien onder Vervangen artikelen.  Indien een artikel is vervangen kunnen er situaties voorkomen zoals bijvoorbeeld waarin een vervangend product verzonden is maar het origineel nog niet is teruggekeerd. RentMagic heeft handelingen die u kunt helpen met het onderhouden van deze artikelen.

Uitleveren

Als je een artikel alsnog wilt uitleveren op de order.

Om een vervangend artikel uit te leveren:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifiek artikel te zoeken wat vervangen is.
  • Selecteer het desbetreffende artikel in het overzicht.
  • Klik in de actiebalk op Uitleveren om de uitlevering te bevestigen.

De vervanging wordt direct bijgewerkt.

Opgesplitst

Als een vervangend artikel is opgestuurd naar de klant, maar het originele artikel blijft alsnog behouden, dan betekend het dat de klant beide artikelen heeft.

Om een vervangend artikel op te splitsen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifiek artikel te zoeken wat vervangen is.
  • Selecteer het desbetreffende artikel in het overzicht.
  • Klik in de actiebalk op Opsplitsen om de splitsing te bevestigen.

De splitsing wordt direct toegepast en er zal een extra orderregel op de order aangemaakt worden met het tweede artikel.

Uitvoeren

Als een vervangend artikel is opgestuurd naar de klant en de uitvoer wordt bevestigd, dan kan de vervanging definitief worden uitgevoerd.

Om een vervangend artikel definitief uit te voeren:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifiek artikel te zoeken wat vervangen is.
  • Selecteer het desbetreffende artikel in het overzicht.
  • Klik in de actiebalk op Uitvoeren om de uitvoering ervan te bevestigen.

Annuleren

Als een vervanging toch niet meer doorgaat, dan kan deze worden geannuleerd.

Om een vervangend artikel te annuleren:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifiek artikel te zoeken wat vervangen is.
  • Selecteer het desbetreffende artikel in het overzicht.
  • Klik in de actiebalk op Annuleren om de uitvoering definitief te annuleren.