Taak aanmaken op een order

Maak een taak aan voor je collega om het verhuurproces zo optimaal mogelijk te maken.

Op een order kun je de verschillende procestaken zien die van belang zijn tot en met de facturatie. Je kunt tussen de standaard processtappen ook uitbreiden met tussentijdse taken. Deze taken zijn zelfs op sommige plaatsen zo in te stellen dat deze de vervolgstap kunnen vergrendelen totdat deze is voltooid.

Na het compleet maken van de order door er artikelen op te leggen, kun je bijvoorbeeld de behoefte hebben om eerst een bevestiging te krijgen van de klant alvorens de order wordt voorbereid in het magazijn voor uitlevering.

Nieuwe (sub)taak

Om een nieuwe taak aan te maken:

• Klik op om een nieuwe taak aan te maken.

Vervolgens wordt de dialoog geopend om een nieuwe taak aan te maken.

• Vul het taak formulier zo compleet mogelijk in.
  • Selecteer eventuele hulpbron(nen).
  • Klik op Opslaan om de taak aan te maken.

Het invoeren van Hulpbron(nen) zorgt ervoor dat de taak bij de juiste persoon terecht komt en dat de taak in de kanban planning terecht komt.

Na het opslaan zie je de subtaak in de railroad en deze kun je uitvoeren door er op te klikken.

Taak wijzigen

Je kunt een bestaande taak aanpassen.

Om een bestaande taak te wijzigen:

• Klik op de omschrijving van de taak of subtaak.

Het taak dialoog wordt weergegeven.

• Pas je wijzigingen toe in het formulier van de taak.
  • Klik op Opslaan om de wijzigingen te bewaren.

Voltooi een taak

Als een taak wilt voltooien is het voor je collega's duidelijk dat de werkzaamheden afgerond zijn. Een vervolgtaak kan dan eventueel worden uitgevoerd.

Om een bestaande taak te voltooien:

• Klik op de omschrijving van de taak of subtaak.

Het taak dialoog wordt weergegeven.

• Controleer alle velden in het formulier van de taak.
  • Klik op Taak voltooien/openen om de taak te voltooien.

De status van de taak zal op gesloten komen te staan.

Taak verwijderen

Als je een taak hebt aangemaakt die niet meer noodzakelijk is, dan kun je deze verwijderen.

Om een bestaande taak te verwijderen:

• Klik op de omschrijving van de taak of subtaak.

Het taak dialoog wordt weergegeven.

• Klik op Verwijderen om de taak te verwijderen.

De taak zal direct worden verwijderd en niet meer zichtbaar zijn in de railroad.

Veldinformatie

Algemeen

• Omschrijving
    Een duidelijke omschrijving van de taak die ook herkenbaar is voor een eventuele collega.
  • Tijdelijke vergrendeling tot voltooiing
    Aanduiding dat de vervolgtaak vergrendeld blijft totdat deze taak is voltooid. Daarna wordt de vervolgstap weer terug geactiveerd. Deze functie is handig voor opvolging binnen het verhuurproces alvorens er te vroeg werk wordt verricht.
  • Taak uitvoeren vanaf
    De datum (en eventueel tijdstip) wanneer dat de taak ingepland wordt. De taak dient te worden voltooid na dit tijdstip.
  • Taak uitvoeren voor
    De datum (en eventueel tijdstip) wanneer de taak uiterlijk voltooid moet zijn. De taak dient altijd afgerond te zijn voor dit tijdstip. Als de taak niet op tijd is voltooid wordt dit aangegeven in de planning met een rode tijdsaanduiding.
  • Hulpbron(nen)
    Eén of meerdere hulpbronnen die je kunt toekennen aan de taak. Binnen de kanban planning kun je altijd een filter instellen op de hulpbronnen. Een hulpbron kan gekoppeld zijn aan een gebruiker.