Tabblad Opties

Opties kun je gebruiken om configuraties of onderdelen tijdens het verhuurproces aan te duiden.

Je kunt opties interpreteren vanuit het breedste zin van het woord. Per organisatie kunnen opties een andere betekenis hebben. Bijvoorbeeld accessoires die bijgevoegd moeten worden tijdens het verhuren, of juist een configuratie die ingesteld moet worden op de apparatuur. Opties zijn per artikel te definiëren en deze worden tijdens de verhuur aangeduid voor de desbetreffende medewerker.

Opties dienen te worden aangemaakt in de instellingen van RentMagic om vervolgens te kunnen selecteren per artikel. Als je een specifieke optie wilt aanmaken voor een artikel, dan zal die eerst in de instellingen moeten worden toegevoegd. In het logistieke proces kunnen opties worden geselecteerd.

Klik hier voor meer informatie over het definiëren van opties.

Optie koppelen

Om een optie te koppelen:

• Klik in de actiebalk op Koppelen.
  • Selecteer bij Optie de juiste optie die je wilt koppelen aan het artikel.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

De optie is gekoppeld aan het artikel en is direct actief.

Optie ontkoppelen

Om een optie te ontkoppelen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke optie te zoeken.
  • Selecteer de desbetreffende optie.
  • Klik in de actiebalk op Ontkoppelen om de optie te ontkoppelen van het artikel.

De optie is ontkoppeld en niet meer te selecteren tijdens het logistieke proces.

Als je een optie ontkoppeld van het artikel, wordt deze niet verwijderd in RentMagic. Mocht een optie helemaal niet meer gebruikt worden is het verstandig om deze ook te verwijderen in de instellingen in RentMagic.

Veldinformatie

Optie

Identificatie van de artikeloptie

• Optie
    De generieke optie die gekoppeld gaat worden aan een product.
  • Artikelnr.
    Het unieke artikel waar de optie aan gekoppeld moet worden.