Bestellen met Rent-out-of-the-Box

Bestellers krijgen toegang tot de artikelen en/of serienummers als ze zijn geautoriseerd en kunnen dan bestellen bij behoefte.

De toegang tot een RentMagic Box werkt betrekkelijk eenvoudig. De combinatie van een gebruikersnaam, in de vorm van een e-mail adres of snelcode en een wachtwoord of pincode is voldoende om toegang te krijgen. De gebruikersinformatie dient bekend te zijn in RentMagic en de desbetreffende gebruiker moet toegang hebben tot het juiste magazijn, welke ingesteld is op de RentMagic Box.

Klik hier voor meer informatie over gebruikersaccounts binnen RentMagic.

De RentMagic Box werkt in een online modus, zodat de logininformatie direct gecontroleerd kan worden. Als de Box is geconfigureerd in de modus Rent-out-of-the-Box kunnen alle gebruikers die gekoppeld zijn aan het magazijn toegang krijgen.

Er kan gebruik gemaakt worden van zowel verhuur (uitleen) als verkoop (verbruik) artikelen.

Gebruik

Autorisatie / toegang

De besteller (of gebruiker) logt in met een gebruikersnaam en/of wachtwoord. Om het proces vlot te laten doorlopen, is ook een QR code of snelcode als gebruikersnaam in combinatie met een pincode mogelijk. De QR wordt gescand en de pincode kan direct worden ingevoerd op het numerieke eiland op de interface. De pincode bestaat uit 4 tot 8 cijfers.

Als de informatie correct is ingevoerd, is de besteller ingelogd.

De RentMagic Box kiosk is klaar voor aanmelding.

Taal: Selecteer de juiste taal.

Gebruikersnaam / snelcode: Voer de gebruikersnaam of snelcode in.

Wachtwoord / pincode: Voer het wachtwoord of pincode in.

Klik vervolgens op Inloggen om in te loggen.

Nadat de gebruikersinformatie is gecontroleerd, wordt de besteller ingelogd.

Vervolgens geeft de besteller (of gebruiker) in of er een UIT of IN transactie moet plaatsvinden. Een UIT transactie wilt zeggen afhalen, een IN transactie betekent dat er een artikel teruggebracht wordt. Een transactie kan altijd maar één kant uit zijn. Mocht een besteller iets ophalen en terugbrengen, dan moeten er twee handelingen plaatsvinden.

Artikelen bestellen (UIT)

Als de artikelen besteld worden voor verhuur/uitleen.

Klik in de kiosk op Artikelen bestellen (UIT).

De besteller krijgt nu een winkelwagen functionaliteit. In eerste instantie worden de artikelen geselecteerd, ook met de juiste hoeveelheden en dan zullen vervolgens de bijbehorende lockerdeurtjes geopend worden om de artikelen te pakken.

Via de kiosk wordt eerst het artikel gezocht, bijv. via de categorieën en dan wordt het artikel geselecteerd en in de winkelwagen geplaatst. Via de kiosk zie je uitsluitend de artikelen die in de Box geplaatst zijn. Nadat het juiste artikel geselecteerd is - en eventueel het aantal - wordt deze in de winkelwagen geplaatst of indien gewenst wordt de desbetreffende lockerdeur direct geopend. Het artikel kan vervolgens er worden uitgepakt.

Artikel zoeken

Selecteer het gewenste artikel in de lijst van artikelen. Of selecteer bovenin de categorie om te filteren. Klik op het gewenste artikel.

De details van het artikel zijn direct zichtbaar.

Aantal: Voer het gewenste aantal in.

Afhankelijk van je omgeving kunnen ook andere velden ingevoerd dienen te worden. Volg de instructies op het kiosk scherm.

Deze staat standaard op het minimum aantal wat ingesteld staat op het artikel (meestal 1 stuks).

Klik op Plaats in winkelwagen of Direct bestellen.

Als de artikelen in de winkelwagen geplaatst zijn dan kun je deze ook steeds openen in het scherm rechtsboven. Direct bestellen leidt automatisch richting de winkelwagen.

Winkelwagen

Klik op Winkelwagen om deze te openen.

In de winkelwagen kun je een overzicht zien van alle artikelen die besteld worden, met de bijbehorende aantallen. Je kunt daar indien gewenst nog wijzigingen doorvoeren. Je kunt artikelen verwijderen en aantallen wijzigen. Daarnaast kun je per artikel ook nog notities erbij typen als dat gewenst is.

Als alles gecontroleerd is kun je klikken op Bestellen.

De benodigde lockerdeurtjes worden geopend. Dit wordt ook op het scherm weergeven. Op het scherm is af te lezen welke deurtjes geopend worden, zodat dit ook gecontroleerd kan worden door de besteller.

Het proces wordt geblokkeerd zolang de lockdeurtjes open zijn. Pas als deze allemaal gesloten zijn wordt er een bevestiging op het scherm weergegeven.

Als de lockerdeurtjes open staan kan er per deurtje aangegeven worden dat er een probleem is. Je ziet alle geopende lockerdeurtjes op een rij met de knop Probleem melden.

Probleem melden

Klik op het scherm op de desbetreffende lockerdeur waar een probleem is.

Na het klikken krijg je een overzicht van de mogelijke problemen.

Je kunt één van de volgende problemen selecteren:

• Te weinig voorraad
    Na het selecteren wordt op het scherm weergegeven dat nadat het deurtje is gesloten er een andere deur geopend wordt waar nog extra voorraad aanwezig is, of indien er geen overige voorraad meer is, dat er een bericht verstuurd is naar de magazijnverantwoordelijke (e-mail adres gedefinieerd op het magazijn).
  • Artikel komt niet overeen
    Het artikel wat in de kast ligt komt niet overeen met het gevraagde. De besteller dient het volgende te selecteren:
    • Artikel toch meenemen
      Het artikel wordt alsnog op de order geplaatst.
    • Artikel laten liggen
      Het artikel wordt niet op de order geplaatst, maar er wordt wel een melding verstuurd naar de magazijn verantwoordelijke (e-mail adres gedefinieerd op het magazijn).

Selecteer het probleem wat optreedt en volg de nadere instructies op het scherm.

Alle problemen worden zorgvuldig opgeslagen en gecontroleerd door de magazijnverantwoordelijke. Indien nodig wordt er feedback gegeven aan de besteller.

Afronding

Op de achtergrond wordt tijdens het openen van de deurtjes een order voor de contactpersoon aangemaakt met het desbetreffende artikel of artikelen. Deze zijn dan ook in te zien en op te volgen vanuit RentMagic zelf.

Als de besteller of gebruiker klaar is met bestellen, en de artikelen zijn uit de kast gehaald, dan worden de deurtjes gesloten. Het systeem geeft dan aan dat alles is verwerkt en het systeem logt je als gebruiker dan binnen enkele seconden uit.

Artikelen terugbrengen (IN)

Als de besteller verhuur- of uitleenartikelen terug wilt brengen dan dient na de autorisatie gekozen te worden voor Artikelen terugbrengen (IN).

Klik in de kiosk op Artikelen terugbrengen (IN).

De besteller krijgt nu een overzicht van alle openstaande artikelen die bij de desbetreffende RentMagic Box horen. Dat zijn dus de artikelen die er ook vanuit opgehaald zijn op een eerder tijdstip.

De besteller selecteert het artikel wat hij als eerste wilt terugplaatsen in de Box.

Het systeem geeft aan hoeveel er van het artikel terug verwacht worden. Als een artikel is geselecteerd met een serienummer is het van belang ook het juiste serienummer op de juiste plaats te leggen.

Aantal retour: geef het aantal op wat er werkelijk teruggebracht wordt

Klik vervolgens op Retour om de lockerdeur te openen.

De lockerdeur wordt geopend en het scherm blijft verder geblokkeerd totdat de deur weer gesloten wordt. Na het sluiten wordt de lijst van de openstaande artikelen weer geopend en kan de handeling worden herhaald.

Als er geen artikelen meer bekend zijn bij de besteller, dan wordt de besteller automatisch uitgelogd.

Einde proces

De besteller kan op ieder ogenblik zijn of haar handelingen afbreken. Door het hele proces kan dit.

Klik op Einde bovenin het scherm van de Kiosk. Het systeem vraagt of je de handelingen wilt beëindigen. Als dit wordt bevestigd dan wordt je automatisch uitgelogd.