Tabblad Dimensies

Dimensies worden gebruikt voor klanten die bijvoorbeeld een kostenplaats of project willen vastleggen per artikel wat besteld wordt.

In dit overzicht zie je alle dimensies die voor de klant actief zijn. Dubbelklik op een dimensie om meer informatie over de dimensie te krijgen.

Meer algemene informatie over dimensies is te vinden op: Wat zijn dimensies in RentMagic precies?

Objecten van dimensies worden gebruikt op de orderregels tijdens het maken van een order bijvoorbeeld. Een order of factuur kan bestaan uit meerdere artikelen met verschillende objecten van dimensies. In de groothandel wordt dit vaak toegepast om de klant optimaal te bedienen en te voorzien van de juiste informatie voor interne doorverrekeningen enz.

Toevoegen, wijzigen en verwijderen

Je kunt een dimensie niet zonder meer toevoegen of wijzigen op een klantkaart. Je dient een aparte dimensie aan te maken bij de instellingen, zodat deze ook gebruikt kan worden voor andere klanten.

Kijk voor meer informatie op: Een extra dimensie aanmaken in RentMagic

Nieuw object

Je kunt een dimensie gebruiken bij een klant als er één of meerdere objecten binnen de dimensiesoort zijn aangemaakt. De dimensiesoort dient wel te bestaan. Deze kan worden aangemaakt in RentMagic bij instellingen.

Om een nieuw object aan te maken bij de klant:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord de juiste dimensie te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende dimensie in het overzicht.

Het tabblad Algemeen van de dimensie wordt geopend.

• Klik op het tabblad Objecten.
  • Vanuit het overzicht dubbel klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van een nieuw object wordt weergegeven.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in. Kijk bij tabblad Algemeen voor meer informatie over de velden.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

Het object is aangemaakt en deze kun je per direct gebruiken.

Object wijzigen

Om een bestaand object te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een object te zoeken.
  • Dubbelklik het desbetreffende object in het overzicht.

Het formulier van het object wordt geopend.

• Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren.

De gegevens zijn direct actief en bestaande documenten met verwijzingen naar het dimensie object worden niet direct bijgewerkt. Deze zullen handmatig bijgewerkt moeten worden indien nodig.

Object verwijderen

Een bestaand object welke niet meer gebruikt wordt kun je verwijderen.

Om een object te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifiek object te zoeken.
  • Selecteer het object in het overzicht.
  • Klik op Verwijderen in de actiebalk.
  • Bevestig de melding.

De gegevens zijn direct actief en bestaande documenten met verwijzingen naar het dimensie object worden niet direct bijgewerkt. Deze zullen handmatig bijgewerkt moeten worden indien nodig.

Veldinformatie

Dimensie

Identificatie en instelling van de dimensie.

• Omschrijving
    Een algemene omschrijving van het object welke te gebruiken en te herkennen is binnen het verhuurproces.
  • Dimensie
    De geselecteerde dimensie waarvoor het object aangemaakt wordt. Deze zal al geselecteerd zijn tijdens het aanmaken van het object.
    • Bovenliggend object
      Om een boomstructuur op te zetten van objecten is het mogelijk om een bovenliggend object te selecteren. Dit is bedoeld om een structuur te kunnen opzetten voor het gebruikersgemak. Het is niet verplicht om een bovenliggend object te selecteren.
    • Is object
      Om een duidelijke structuur op te kunnen zetten mogen niet alle object echt selecteerbaar zijn in het handelsproces. Je kunt met dit veld aangeven of het echt een object is wat selecteerbaar is voor de gebruiker.

Klant

Instelling indien de dimensie is gekoppeld aan een specifieke klant.

• Klantnr.
      Het object wordt aangemaakt voor deze klant. Ook dit veld zal reeds geselecteerd zijn omdat vanuit de klantkaart het object aangemaakt is.