Tabblad Prijsafspraken

Voer een prijsafspraak in voor artikelen die je maakt voor een klant.

Je kunt voor een klant een prijsafspraak vastleggen. Deze prijs is dan geldig voor specifiek die ene klant. Deze functie is erg handig voor het vastleggen van contractprijzen of periode prijzen voor een klant.

Nieuwe prijsafspraak

Om een nieuwe prijsafspraak te maken voor de klant:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van een nieuwe prijsafspraak wordt weergegeven.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

De prijsafspraak is aangemaakt en deze is per direct actief en zichtbaar voor de desbetreffende klant.

Prijsafspraak wijzigen

Om een bestaande prijsafspraak te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke prijswijziging te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende prijswijziging in het overzicht.

Het formulier van de prijswijziging wordt geopend.

• Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren.

De prijswijziging is direct actief, maar bestaande documenten (bijv. offertes of orders) met daarop de oude prijs zullen gehandhaafd blijven. Controleer eventueel deze documenten en pas deze zo nodig handmatig aan.

Prijsafspraak verwijderen

Een bestaande prijsafspraak welke niet meer gebruikt wordt kun je verwijderen.

Om een prijsafspraak te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke prijsafspraak te zoeken.
  • Selecteer de prijsafspraak in het overzicht.
  • Klik op Verwijderen in de actiebalk.
  • Bevestig de melding.

De prijsafspraak wordt per direct verwijderd uit het systeem. Bestaande documenten waarop een prijs is vastgelegd die voortgekomen is vanuit deze prijsafspraak zullen behouden blijven. Het is verstandig om de lopende documenten te controleren en waar nodig handmatig bij te werken.

Veldinformatie

Meer informatie over de velden is terug te vinden op deze pagina.