Wat zijn lever-/transportmethodes en wat kan je ermee doen?

Transportmethode van eventuele producten op de orders.

Synoniemen: transportmethodes, verzendmethodes

Tijdens het handels proces is het makkelijk om mee te geven hoe de orders moeten worden getransporteerd. In sommige gevallen kan het ook zijn dat orders worden opgehaald door de klant zelf. Daarom spreken we van levermethodes. Hoe wordt een order geleverd?

Alle levermethodes die in het systeem gebruikt kunnen worden, kunnen in deze module worden aangemaakt. In een later stadium kan per klant een standaard levermethode worden bewaard, zodat tijdens de aanmaak van een order altijd de juiste levermethode wordt geselecteerd. In het orderproces kan altijd nog manueel een andere levermethode worden gekozen, als er tijdelijk een afwijking is.

Open overzicht lever-/transportmethodes

Om het overzicht van alle transportmethodes binnen RentMagic te openen:

• Navigeer in het hoofdmenu naar Instellingen > Verhuur > Lever-/transportmethodes.

Het overzicht van de transportmethodes wordt nu geopend.

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke transportmethode te zoeken.

Nieuwe lever- of transportmethode

Om een nieuwe lever- of transportmethode aan te maken:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van een nieuwe lever- of transportmethode wordt weergegeven.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in. Kijk bij Veldinformatie voor meer informatie over de velden.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan. De overige tabbladen worden daarna ook weergegeven.

Lever- of transportmethode wijzigen

Het is altijd mogelijk om een bestaande methode te wijzigen.

Om een bestaande methode te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke lever- of transportmethode te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende methode in het overzicht.

Het details formulier van de geselecteerde methode wordt weergegeven.

• Selecteer het juiste tabblad waar je wijzigingen wilt doorvoeren.
  • Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren. De gegevens zijn direct actief.

Lever- en transportmethode verwijderen

Als een bepaalde methode niet meer wordt gebruikt, is het verstandig om die te verwijderen uit het systeem.

Om een lever- of transportmethode te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke methode te zoeken.
  • Selecteer de methode in het overzicht.
  • Klik op Verwijderen in de actiebalk.
  • Bevestig de melding.

De lever- of transportmethode wordt per direct verwijderd uit het systeem.

Veldinformatie

Levering en transport

Identificatie en hoe de levering of transport moet worden verwerkt.

• Levermethode naam
    Dit is de unieke naam van de levermethode of transportmethode, welke je later ook gebruikt op de klantkaart of in het orderproces.
  • Type
    Het type lever-/ transport dat gebruikt wordt in het orderproces.

Transportduur

De duur van transport om rekening te houden voor facturatie of om op tijd te versturen.

• Levertijd in dagen
    Het aantal dagen dat nodig zal zijn om de order af te kunnen leveren aan een klant.