Tabblad Uitzonderingen

Momenten binnen een periode die niet mee mogen worden gecalculeerd.

Voor het samenstellen van een uitgebreide periode kun je uitzonderingen toevoegen in RentMagic. Dat betekend dat je bepaalde deelperiodes in kan stellen die niet meetellen voor de berekening van de periodeprijs. In feite wordt de gehele periode gebruikt voor voorraadmutaties alsook de reservering van een artikel, maar de uitzonderingen worden niet meegenomen als eenheid voor het bepalen van de uiteindelijk te betalen prijs. Een veel voorkomend voorbeeld is werkweek, waarbij de weekend dagen zaterdag en zondag worden uitgesloten. Deze twee dagen worden niet mee berekend in de uiteindelijke prijs, waarbij bijvoorbeeld niet met 7 dagen gerekend wordt, maar met maar 5 dagen.

Uitzondering koppelen

Om een uitzondering te koppelen:

• Klik in de actiebalk op Koppelen.
  • Selecteer bij Uitzonderingsnaam de juiste uitzondering die je wilt koppelen aan de periode.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan.

De uitzondering is gekoppeld aan de periode en is direct actief.

Uitzondering ontkoppelen

Om een uitzondering te ontkoppelen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke uitzondering te zoeken.
  • Selecteer de desbetreffende uitzondering.
  • Klik in de actiebalk op Ontkoppelen om de uitzondering te ontkoppelen van de periode.

Veldinformatie

Algemeen

• Periode
    De verhuurperiode om een uitzondering aan te koppelen.
  • Uitzonderingnaam
    Een naam om de uitzondering te identificeren, welke door het systeem heen gebruikt wordt.