Wat zijn vervangredenen in het proces?

Vervangingen van serienummers op actieve orders.

Synoniemen: omruilen, wisselen, swappen, replacen

Vervangredenen kun je gebruiken binnen RentMagic als je gebruik maakt van het vervangen van serienummers, bijvoorbeeld voor langdurige huurcontracten (orders). Serienummers kunnen vervangen(omgeruild/gewisseld) worden als er bijvoorbeeld onderhoud op gedaan moet worden. Of als er een defect is ontstaan bij de klant. Tijdens het omwisselproces moet je een vervangreden meegeven, waardoor bijgehouden wordt wat er precies met een serienummer is gebeurd. In deze module kun je de redenen voor vervangen opgeven, welke je kunt selecteren tijdens het proces.

Open overzicht vervangredenen

Om het overzicht van alle vervangredenen binnen RentMagic te openen:

• Navigeer in het hoofdmenu naar Instellingen > Verhuur > Vervangredenen.

Het overzicht van de vervangredenen wordt nu geopend.

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke vervangreden te zoeken.

Nieuwe vervangreden

Om een nieuwe vervangreden aan te maken:

• Vanuit het overzicht klik je in de actiebalk op Nieuw.

Het details formulier voor het aanmaken van een nieuwe vervangreden wordt weergegeven. Deze informatie komt overeen met het tabblad Algemeen bij een bestaande vervangreden.

• Vul alle velden zo compleet mogelijk in. Kijk bij tabblad Algemeen voor meer informatie over de velden.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan. De overige tabbladen worden daarna ook weergegeven. Doorloop deze allemaal om de informatie van de vervangreden zo nauwkeurig mogelijk te maken. In ieder tabblad kun je afzonderlijk de handleiding openen.

Vervangreden wijzigen

Als de aangepaste vervangreden reeds eerder gebruikt is, zullen de bestaande redenen ook van naam wijzigen door het gehele systeem. Dat betekent dat je redenen niet zonder meer kunt wijzigen, maar bedenk eerst goed of de wijziging effect heeft op de reeds bestaande vervangingen.

Om een bestaande vervangreden te wijzigen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke vervangreden te zoeken.
  • Dubbelklik de desbetreffende vervangreden in het overzicht.

Het tabblad Algemeen wordt geopend met daarin het formulier van de geselecteerde vervangreden.

• Selecteer het juiste tabblad waar je wijzigingen wilt doorvoeren.
  • Pas de velden aan die je wilt wijzigen en controleer de overige informatie.
  • Klik in de actiebalk op Opslaan om de gegevens te bewaren.

De gegevens zijn direct actief.

Vervangreden verwijderen

Om een vervangreden te verwijderen:

• Gebruik het filter om met een zoekwoord een specifieke vervangreden te zoeken.
  • Selecteer de vervangreden in het overzicht.
  • Klik op Verwijderen in de actiebalk.
  • Bevestig de melding.

De reeds bestaande vervangredenen blijven wel bestaan op de reeds aangemaakt vervangingen.