Wat is consignatie?

Upgrade je vloot met artikelen van je leverancier of partner. Consignatie is een eenvoudige manier van inhuren.

Synoniemen: eenvoudige inhuur, safety shop, in consignatie

Consignatie zorgt ervoor dat jouw RentMagic omgeving gebruik kan maken van artikelen uit een andere RentMagic omgeving. Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je van deze functionaliteit gebruik zou willen maken.

• Een volledig zelfstandige Safety Shop opzetten on-site bij een klant, met artikelen uit je hoofdmagazijn.
  • Een klant wilt grijpvoorraad on-site hebben, bijvoorbeeld in combinatie met een RentMagic Box.

Consignatie kan toegepast worden tussen een klant en leverancier, maar dus ook voor je eigen omgeving in de vorm van een Safety Shop.

Uitleg-RM-consignatie

De toepassing vindt plaats tussen twee losse RentMagic administraties, bijvoorbeeld:

https://leverancier.rentmagic.net

en

http://klant.rentmagic.net

Daarbij is klant.rentmagic.net de actieve en ontvangende partij. Omgeving leverancier.rentmagic.net is de passieve en versturende partij. De actieve partij is de partij die via de technische koppeling (REST API) de aanvraag steeds doet voor wijzigingen aan de passieve kant.

Binnen de installatie procedure van de consignatie module vind je hierover meer informatie.

Klik hier voor meer informatie over de installatie van de consignatie module.

Klik hier als je meer informatie wilt over het gebruik van de consignatie module.

Schematisch ziet de consignatie opstelling er als volgt uit:

REST-API-consignment-NL